Öronproppar gör dig inte döv. Expressen har skrivit en artikel med missvisande rubrik som hävdar motsatsen, men har nu redigerat rubriken på nätet och kommer dementera den i morgondagens papperstidning.

Artikeln handlar om Daniel, som fått problem när han använt silikonproppar. Vi beklagar verkligen det som hänt och hoppas att Daniel kontaktar oss så att vi kan hjälpa honom.

Torsdagen den 27/7 2017 publicerade Expressen en artikel om Daniel som har fått problem när han använt silikonproppar. Daniel säger att han använder propparna när han duschar, och sist han använde dem började proppen smula när han skulle ta ut den. Därför fick han uppsöka läkare för att få hjälp med att ta ut proppen.

Läs gärna hela artikeln på Expressens hemsida.

Expressen kommer i morgondagens tidning dementera sina påståenden om att öronpropparna gjort att Daniel blivit döv på sitt ena öra, eftersom det inte finns belägg att hävda detta.

Vi beklagar verkligen händelsen, och hoppas på att Daniel ska kontakta oss så att vi kan hjälpa honom att reda ut vad som har hänt, och varför det blev såhär. Vår policy är att hjälpa som kontaktar oss med klagomål eller problem och ta dem på största allvar. Vi ifrågasätter aldrig dessa personer, utan istället hjälper vi dem och ersätter alltid alla kostnader för läkarvård om vi får ett läkarutlåtande som konstaterar att proppen är orsaken till problemen.

Eftersom vi genom åren sålt miljarder öronproppar av flera olika material har vi mycket stor erfarenhet av öronproppar och hur de används. 1-2 personer om året söker kontakt med oss med upplevda problem, och vi följer upp varje fall mycket noga med personliga kontakter och ibland med undersökning hos läkare. Hittills har vi aldrig funnit någon person där våra proppar orsakat inflammation. Det är dock inte omöjligt att detta kan inträffa, bara oerhört osannolikt. Vi känner oss alltså säkra med våra produkter, och det skall du som kund också göra.

Den vanligaste orsaken till problem är att personen har en befintlig inflammation och sedan använder proppar. Detta utgör majoriteten av alla incidenter. Den näst vanligaste orsaken är att man använder proppar som är uttjänta av olika skäl. För silikonproppar är det att de slutat vara klibbiga och inte håller samman som de är avsedda att göra. Orsak till detta kan vara smuts, hudpartiklar, tvål- och/eller schamporester etc.

I samband med att vi laserar vår nya hemsida under hösten hade vi planerat att publicera nya instruktionsfilmer som tydligt visar hur du ska (och inte ska) göra när du använder öronproppar. Det blir en kort och lättillgänglig version av de utförliga instruktioner som medföljer varje förpackning. Nu väljer vi att publicera dem tidigare. Du hittar dem här.